PsyQ actueel

Nieuws

16 februari 2017

International Health Center The Hague (IHCH) en PsyQ International Mental Health Services (PsyQ IMHS), ontwikkelden een samenwerkingsinitiatief: een unieke, innovatieve polikliniek waar men geïntegreerde, internationale zorg biedt in diverse talen en cultuurbelevingen. Een laagdrempelig, deskundig totaalpakket, dat inzoomt op  de behoeftes van de international, is hiermee een feit.

Taal & cultuur

Het gezondheidscentrum biedt zorg in het Engels en andere talen, waaronder Frans, Duits, Spaans en Italiaans. Alle artsen en behandelaren spreken meerdere talen, zijn getraind in het omgaan met mensen van allerlei culturele achtergronden en hebben zelf uitgebreide internationale ervaring.

Waarom dit initiatief?

Nederland internationaliseert in toenemende mate. Er leven naar schatting 400.000 internationals alleen al in de Randstad. Deze mensen - veelal tijdelijk in Nederland voor werk - begrijpen weinig van het Nederlandse zorgsysteem en gaan  liever massaal naar het buitenland als het om medische hulp gaat. 

Voor zowel lichamelijke klachten als voor geestelijke klachten is het juist belangrijk dat de behandelaar kan aansluiten bij de patiënt, bij diens taal- en cultuurachtergrond. Met de komst van deze polikliniek kunnen internationale patiënten rekenen op snelle, geïntegreerde zorg op maat van kwalitatief hoog niveau.