Nieuws Nieuws

20 december 2016

In samenwerking met de Universiteit Maastricht (UM) organiseert Mondriaan*  vrijdag 3 februari 2017 het symposium ‘Verstoorde Emotie’, de mechanismen van het ontstaan en de behandeling van emotionele stoornissen.

Het symposium omlijst de inauguratie van de leerstoel ‘Mechanismen van affectieve stoornissen’ aan de UM door Prof. Dr. K.R.J. Schruers, psychiater bij PsyQ Heerlen en Maastricht.

 

Over het symposium

Tijdens het symposium wordt ingegaan  op het ontstaan van klachten als angst, paniek, dwang en post-traumatische stress en hoe we - door de mechanismen beter te begrijpen - de behandelingen doelgerichter kunnen verbeteren. Om dit complexe onderwerp goed te belichten komen drie experts uit verschillende vakgebieden aan het woord: een psycholoog, een neurochirurg en een psychiater.

Dit symposium richt zich op psychiaters (io), psychologen (io), huisartsen en psychiatrisch verpleegkundigen. Er zijn geen kosten aan verbonden.
Datum
Vrijdag 3 februari 2017
12.30 uur -16.00 uur
Locatie
Aula Universiteit Maastricht
Tongersestraat 53
6211LM Maastricht

Meer informatie over het programma, accreditatie en aanmelden

* PsyQ is een landelijk opererend netwerk en samenwerkingsverband van de ggz instellingen Lentis, MET ggz, Mondriaan en Parnassia Groep.