Expertisecentra Eetstoornissen

pdf

PsyQ heeft jarenlang ervaring op het gebied van behandeling van patiënten met eetstoornissen. Behandelingen vinden plaats volgens de nieuwste inzichten, hebben hun effect bewezen en voldoen aan de eisen van wetenschap en richtlijnen.

Op meerdere PsyQ-vestigingen kunnen mensen met eetstoornissen terecht. Voor mensen waarbij de problemen complexer zijn, bestaan er binnen PsyQ drie expertisecentra waar intensieve behandeling voor eetstoornissen mogelijk is.

PsyQ biedt behandeling voor eetstoornissen (vanaf 16 jaar) op meerdere vestigingen en heeft daarnaast 3 expertisecentra: Groningen, Den Haag en Rotterdam.

Samen met Youz, kinder- en jeugdpsychiatrie, bieden we in Den Haag en Rotterdam een intensieve behandeling voor jongeren vanaf 12 jaar. In het expertise centrum in Groningen bieden we vanaf 17 jaar intensieve behandeling.

BMI grens

De vier expertisecentra hanteren verschillende ondergrenzen.

  • Den Haag:  BMI=15
  • Groningen: geen ondergrens
  • Rotterdam: BMI=17

Services voor professionals

  • consultatie en advies aan Nederlandse Obesitas Kliniek, particuliere psychologen, dietisten en huisartsen
  • wetenschappelijk onderzoek en publicaties in nationale en internationale tijdschriften
  • supervisie en nascholing aan psychiaters, verpleegkundig specialisten en psychologen

Eetstoornis-experts.nl

Eetstoornis-experts is een nauwe samenwerking tussen de zorgprogramma’s eetstoornissen van de Parnassia Groep en Emergis op drie locaties: Den Haag, Rotterdam en Goes. Samen bundelen we onze krachten in één zorgprogramma eetstoornissen voor kinderen, jongeren en volwassenen.

De samenwerking is ontstaan vanuit ervaren knelpunten in de behandeling van eetstoornissen. Knelpunten zoals verwijsmogelijkheden na een behandeling in de kliniek en problemen in de overdracht van jeugd- naar volwassenzorg, waar andere financiële stromen bij komen kijken en er verschillende behandelmodellen en vaak behandelaren zijn. Wij vinden dat onze patiënten zo min mogelijk hinder van deze verandering moeten ondervinden, door bijvoorbeeld een vertrouwde behandelaar te kunnen behouden.

Werkwijze

Door samen te werken en gebruik te maken van elkaars mogelijkheden, kunnen wij één zorgprogramma eetstoornissen voor kinderen, jongeren en volwassenen aanbieden. We spreken dezelfde taal in de jeugd- en in de volwassenzorg, door gebruik te maken van op elkaar aansluitende behandelmodellen. We bieden groeps- en individuele behandelingen. Zowel ambulant, deeltijd, poliklinisch als klinisch. Voor kinderen en jongeren bieden we family based therapy en meergezinsdagbehandelingen. Voor volwassenen werken we met cognitieve gedragstherapie en bieden we een behandeling voor een langdurige eetstoornis.

Lees meer over onze behandelingen.
Behandeling en diagnostiek