PsyQ actueel

Nieuws

22 oktober 2020

200+x+200+Oog+-+nieuwsbericht+PsyQ+221020.png
Het Kenniscentrum voor ADHD bij volwassenen van PsyQ in Den Haag is op zoek naar deelnemers die mee willen doen aan een onderzoek naar ADHD en lichtgevoeligheid

Als TOP GGZ afdeling doet het Kenniscentrum voor ADHD bij volwassenen van PsyQ in Den Haag onderzoek naar de relatie tussen ADHD en de functie van het oog, overgevoeligheid voor licht en slaap/waakstoornissen. Deelnemers kunnen een bijdrage leveren door deel te nemen aan het onderzoek (4 weken). Voor deelname krijgt men een vergoeding van €75 en behandeling.

Wat houdt het onderzoek (en deelname) in?

Het onderzoek bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een testdag bij PsyQ (2,5 uur) en een oogonderzoek bij HagaZiekenhuis in Den Haag (30 minuten). Het tweede deel is een behandeling van drie weken bestaande uit medicatie (Ritalin/placebo). Een vergoeding wordt alleen uitgekeerd aan deelnemers die beiden delen van het onderzoek hebben voltooid.

Wij zoeken volwassenen met de diagnose AD(H)D

Wij zijn nog steeds op zoek naar deelnemers! Wij zijn op zoek naar volwassenen tussen de 18 en 40 jaar die voldoen aan de volgende eisen:

  • Officiële diagnose van AD(H)D
  • Draagt een bril/lenzen OF overgevoeligheid voor licht
  • Woont in omgeving Den Haag of max. 1 uur reizen i.v.m. testdagen

Deelnemen is niet mogelijk indien iemand:

  • Medicatie voor ADHD symptomen gebruikt of niet bereid is om te stoppen met ADHD-medicatie
  • Slaapmedicatie heeft gebruikt in de afgelopen 3 weken
  • Melatonine heeft gebruikt in de afgelopen 3 weken
  • Last heeft van een depressie of angststoornis
  • Softdrugs (wiet) of harddrugs heeft gebruikt in de afgelopen 3 weken

Ook zonder AD(H)D kan je meedoen

Wij zijn ook op zoek naar deelnemers zonder de diagnose AD(H)D in de leeftijd van 18 tot 40 jaar. Deze deelnemers hoeven alleen deel te nemen aan deel 1 van het onderzoek (testdag en oogonderzoek) en krijgen hiervoor een vergoeding van 25 euro.

Aanmelden voor het onderzoek

Heb je interesse om mee te doen aan het onderzoek? Stuur dan een mail naar Farangis Dorani, junior onderzoeker Kenniscentrum ADHD bij volwassenen en ouderen PsyQ. Ook bij twijfel of vragen is het mogelijk om contact op te nemen met Farangis.